Pompoensoep uit de heksenketelmok

Voor de leukste heksenketelmok of de heksenketelsoepkom die er is heb je ook een heerlijk gerecht nodig, en past in deze tijd van het jaar niet het allerbeste een heerlijke pompoensoep? Wist je trouwens dat
Pompoen vol vitamines, mineralen en ook veel ijzer zit? Dit haal je normaal gesproken uit dierlijke producten, een goede vleesvervanger dus.

Wat heb je nodig:1 verse pompoen in blokjes gesneden
2 kleine uien
300 gram tomatensaus
1 teentje knoflook
1 appel
2 bouillonblokjes of 2 eetlepels losse boullion
olie om te bakken
zout en peper
2 eetlepels peterselie
eventueel 20 gram ongezoete slagroom of kokosmelk om de soep wat romig te maken

Hoe klaar te maken:
Snijd de pompoen en appel in blokjes, laat de schil gewoon zitten. pitten en klokhuis verwijderen
Snij de uien en knoflook en fruit deze in de pan in wat olie
Doe deze in de pan waarin je de soep maakt en voeg de blokjes pompoen en appel toe
Doe hier water bij, ongeveer 300 ml
kook dit 20 minuten, voeg de tomatensaus en boullion toe en verwarm de soep nog eventjes.
Pureer daarna de soep met een staafmixer, heb je deze niet, dan kom je een heel eind met een aardappelstamper/stamppotstamper. Met een stamper heb je meer grovere stukken in de soep.
Voeg de room toe, slagroom, kookroom of kokosmelk is geschikt. Je mag naar smaak best wat meer of minder doen.
Naar smaak zout en peper toevoegen en lekker opscheppen in je leuke heksenketelmok of andere kom.
Doe als laatste de peterselie erop.

Variatietips: meer appel of ipv appel een aardappel
De peterselie vervangen door rucola
Eetsmakelijk!